مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

داشتن خانواده سالم يكي از موضوعاتي است كه همه افراد به دنبال راهكاري براي رسيدن به آن هستند. با توجه به اينكه افراد اكثر ساعات روز خود را در خانواده مي‌گذرانند و شرايط مثبت يا منفي درون خانواده تأثير بسياري در سلامت روان و همين‌طور انگيزه آنان براي فعاليت در محيط دارد، داشتن خانواده سالم و ايجاد يك فضاي پرانرژي در ميان اعضاي خانواده يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد. روانشناسان معتقدند اگر به هر دليلي خانواده شما سلامت كافي ندارد و يا به دليل بحران‌هاي پيش‌آمده محيط خانوادگي‌تان دچار تنش شده، شما همواره اين توانايي را داريد كه با همكاري اعضا، خانواده خود را مجدداً به يك خانواده سالم تبديل كنيد. اگر احساس مي‌كنيد براي حل كردن مشكلات پيش‌آمده به دريافت كمك‌هاي جدي‌تري نياز داريد، مي‌توانيد از مشاورين خانواده در اين زمينه كمك بگيريد. براي دريافت خدمات مشاوره خانواده كليك كنيد.

منبع: خانواده سالم

خانواده سالم

نخستين سؤالي كه بايد به آن جواب داد اين است كه داشتن خانواده سالم چه اهميتي دارد؟ همه افراد بخش زيادي از ساعات روزشان را در خانه و با اعضاي خانواده مي‌گذرانند. احتمالاً به تجربه متوجه اين موضوع شده‌ايد كه به‌هم‌ريختگي فضاي خانه مي‌تواند انگيزه شما را براي ساير فعاليت‌ها نيز تحت تأثير قرار دهد و درعين‌حال وجود فضاي مثبت يا گذراندن يك آخر هفته مطلوب انرژي شما براي فعاليت در هفته آينده را نيز دوچندان خواهد كرد. به همين خاطر مي‌توان گفت كه داشتن يك خانواده سالم در ساير جنبه‌هاي زندگي هريك از اعضا نيز اثرگذار خواهد بود.

علاوه بر اين خانواده نقش مهمي در سلامت روان اعضا ايفا مي‌كند. اعضاي يك خانواده سالم معمولاً سطح سلامت روان بالاتري دارند و مشكلاتي مانند افسردگي، اضطراب يا اعتياد به مواد مخدر در اين افراد كمتر ديده مي‌شود. همچنين درصورتي‌كه اين خانواده‌ها با چنين مشكلاتي مواجه شوند، حمايت اعضا از يكديگر باعث حل بحران در زمان كوتاه‌تر و با آسيب كمتر خواهد شد.

 

ويژگي‌هاي خانواده سالم

مشاورين خانواده معتقدند اكثر خانواده‌هايي كه به‌عنوان خانواده سالم يا بانشاط شناخته مي‌شوند اصول مشخصي را در ارتباط با يكديگر و براي بهبود شرايط خانواده رعايت مي‌كنند كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد:

1. رضايت خاطر اعضا

نخستين ويژگي خانواده سالم اين است كه اعضا احساس خوبي نسبت به خانواده خود دارند و از اينكه زماني را در خانه و كنار ساير اعضاي خانواده بگذرانند خوشحال خواهند شد. در خانواده‌هاي ناسالم اعضا معمولاً تمايلي به حضور در خانه ندارند و تلاش مي‌كنند تا برنامه‌هايي را بيرون از خانه براي خود تدارك ببينند اما در يك خانواده سالم اعضا از اينكه در پايان روز به خانه برمي‌گردند احساس خوشحالي مي‌كنند و حتي ممكن است برخي برنامه‌ها را براي بودن در خانه لغو كنند.

احساس قرباني بودن يكي از احساساتي است كه نشان‌دهنده وجود مشكلات جدي در خانواده است. اين ويژگي معمولاً در والدين و به‌خصوص مادران ديده مي‌شود و حتي برخي اوقات آن‌ها از اين موضوع احساس رضايت مي‌كنند كه هيچ زماني را به خود و نيازهايشان اختصاص نداده و تماماً در اختيار خانواده هستند. توجه داشته باشيد كه در يك خانواده سالم همه اعضا براي رشد و تعالي يكديگر تلاش مي‌كنند و در شرايطي كه اين رفتار در خانواده شما به شكل يك رابطه يك‌طرفه درآمده، بهتر است دراين‌باره از يك مشاور خانواده كمك بگيريد.

2. توجه مناسب اعضا به يكديگر

در يك خانواده سالم اعضاي خانواده با محبت و صميميت با يكديگر برخورد مي‌كنند و نسبت به يكديگر توجه دارند. البته در اين خانواده‌ها علاوه بر اينكه اعضا نسبت به هم بي‌توجه نيستند حريم خصوصي تمامي افراد نيز محترم شمرده مي‌شود. انجام رفتارهاي نامناسب مانند چك كردن وسايل شخصي يا شماتت اعضا براي اينكه موضوعي را با ديگران در ميان نگذاشته نه‌تنها نشانه‌هايي از توجه و دلسوزي اعضاي خانواده براي يكديگر نيست بلكه بيشتر رنگ و بوي دخالت و حتي بيماري‌هاي اضطرابي را دارد. اگر احساس مي‌كنيد اعضاي خانواده به بهانه توجه به يكديگر اهميتي براي حريم خصوصي شما قائل نيستند، بهتر است دراين‌باره با آن‌ها صحبت كنيد و يا از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه نحوه داشتن خانواده موفق كليك كنيد.

3. اهميت به نظرات يكديگر

دموكراسي و اهميت دادن به نظرات يكديگر يكي از اصلي‌ترين ويژگي‌ها در يك خانواده سالم است. در اين خانواده‌ها هيچ‌يك از اعضا نظراتش را به ديگران تحميل نمي‌كند و يا به‌جاي آن‌ها تصميم نمي‌گيرد. صحبت كردن راجع به موضوعات مختلف و تصميم‌گيري بر اساس رضايت همه اعضا يكي از ويژگي‌هاي اساسي در يك خانواده سالم است.

4. محبت و صميميت ميان اعضا

در يك خانواده سالم اعضاي خانواده نسبت به يكديگر محبت و علاقه نشان مي‌دهند؛ آن‌ها از وقت گذراندن در كنار يكديگر خوشحال مي‌شوند و محبت در ميان اعضاي خانواده به‌صورت بي‌قيدوشرط جريان دارد. اين موضوع به اين معناست كه در اين خانواده محبت كردن اعضا به يكديگر هرگز مشروط به انجام دادن يا ندادن كار خاصي نيست و همه اعضا از اين موضوع مطمئن هستند كه حتي درصورتي‌كه مرتكب خطا يا اشتباهي شوند سايرين آن‌ها را دوست دارند. براي كسب اطلاعات در زمينه اهميت خانواده كليك كنيد.

5. وجود احترام ميان اعضا

در يك خانواده سالم تفاوت اعضا با يكديگر موضوعي قابل‌درك است و هيچ‌كس به دليل ناتواني‌ها يا عقايدي كه دارد مورد تمسخر ديگران قرار نمي‌گيرد. به عبارتي مي‌توان گفت در يك خانواده سالم اعضا يكديگر را وادار به داشتن شيوه خاصي از تفكر يا رفتار نمي‌كنند. همچنين در اين خانواده‌ها احترام به بزرگ‌ترها و به‌خصوص والدين از اهميت بالايي برخوردار است و اعضا به جايگاه يكديگر اهميت مي‌دهند.

6. واقع‌بيني در شناسايي مشكلات

هنگامي‌كه خانواده سالم دچار بحران مي‌شود اعضا نسبت به شناسايي و پيدا كردن راه‌حلي براي مشكل حساسيت داشته و اين كار را با واقع‌بيني انجام مي‌دهند. براي مثال مشكلاتي مانند اعتياد يا بحران‌هاي مالي در خانواده سالم باعث مي‌شود تا اعضا براي خروج از بحران و بهبود شرايط عضوي از خانواده كه دچار مشكل شده فعاليت كنند. اين درحاليست كه در يك خانواده ناسالم افراد براي فرار از مقصر شناخته شدن، سرزنش شدن و يا به دليل ترس از قضاوت ديگران مشكلات را انكار مي‌كنند. براي مثال كسب اطلاعات در زمينه نقش خانواده در تحمل مرگ عزيزان كليك كنيد.

7. اولويت دادن به خانواده

در يك خانواده سالم اعضا براي بهبود شرايط خانواده تلاش مي‌كنند و به‌جاي توجه به خود منافع تمامي اعضاي خانواده را در نظر مي‌گيرند. اين در حاليست كه در يك خانواده ناسالم هريك از اعضا صرفاً به دنبال سود و زيان خود است و اهميتي به ديگر اعضاي خانواده نمي‌دهد.

 

راهكارهايي براي داشتن خانواده سالم

براي داشتن يك خانواده سالم راهكارهايي وجود دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. رفتارهاي محبت‌آميز

داشتن خاطرات خوشايند از يك فرد و باور به اينكه او براي شما زحمات زيادي كشيده يكي از مهم‌ترين موضوعاتي است كه مي‌تواند به شما در بخشيدن اشتباهات وي كمك كند. به همين خاطر روانشناسان خانواده معتقدند در ارتباط با ساير اعضاي خانواده به ميزاني به آن‌ها محبت و توجه داشته باشيد كه در هنگام بروز كدورت و اختلاف بتوانيد از پس‌انداز عاطفي خود استفاده كنيد.

2. خانواده سالم | با يكديگر صحبت كنيد

براي داشتن خانواده‌اي سالم بهتر است زمان‌هايي را به صحبت كردن با يكديگر اختصاص دهيد. هنگامي‌كه دلخوري ميان اعضاي خانواده پيش‌آمده و يا مي‌خواهيد راجع به موضوع خاصي تصميم‌گيري كنيد، بهتر است تمامي اعضا در كنار هم جمع شوند و با شنيدن صحبت‌هاي تمامي اعضا راجع به موضوع تصميم‌گيري كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه برقراري چنين رابطه اي در خانواده تركيبي كليك كنيد.

3. ايجاد خاطرات مشترك

اعضاي يك خانواده سالم زمان‌هايي را براي تفريح با يكديگر اختصاص مي‌دهند. رفتن به يك گردش يا سفر دست جمع يا حتي موضوعات ساده‌اي مثل نظافت خانه با يكديگر ازجمله موضوعاتي هستند كه باعث مي‌شود اعضا خاطرات مشتركي با يكديگر داشته باشند كه به‌تبع آن نسبت به يكديگر احساس تعلق‌خاطر كرده و اين موضوع آن‌ها را بيش از قبل به يكديگر نزديك خواهد كرد.

4. اصول و قوانين مشخص

وجود قوانين مشخصي كه تمامي اعضاي خانواده موظف به رعايت آن‌ها هستند يكي از ويژگي‌هاي مهم در يك خانواده سالم است. به همين خاطر يكي از راهكارها براي داشتن خانواده سالم اين است كه قوانين مشخصي را براي تمامي اعضاي خانواده طراحي كنيد و تمامي اعضا در صورت تخلف از اين قوانين بايد به ديگران پاسخگو باشند. در شرايطي كه والدين يا يكي از فرزندان به مقررات خانواده توجه نداشته باشد اين موضوع باعث ايجاد سؤال براي ساير اعضا شده و مشكلاتي را در ارتباط ميان اعضاي خانواده ايجاد خواهد كرد.

براي آشنايي با نحو جلوگيري از خشونت خانگي كليك كنيد.

5. احساس مسئوليت نسبت به شرايط موجود

ايجاد احساس مسئوليت نسبت به شرايط خانواده و مشكلات ساير اعضا يكي از موضوعاتي است كه شما را به سمت داشتن خانواده‌اي سالم سوق مي‌دهد. با توجه به اينكه كودكان معمولاً چنين رفتاري را از والدين ياد مي‌گيرند بهتر است در رفتار خود الگوي مناسبي براي آن‌ها باشيد. در يك خانواده سالم هيچ‌يك از اعضا نسبت به كدورت ميان ساير اعضا يا مشكلي كه براي ديگري پيش‌آمده بي‌تفاوت نيست و براي برطرف كردن آن تلاش خواهد كرد.

6. احترام به حريم خصوصي اعضا

اگرچه شما بايد نسبت به ساير اعضاي خانواده احساس مسئوليت داشته باشيد اما بااين‌حال سعي كنيد تا جاي ممكن به حريم خصوصي يكديگر احترام بگذاريد. اگر مي‌خواهيد راجع به موضوعي با فرزندان يا همسر خود صحبت كنيد ابتدا از او بپرسيد كه آيا تمايلي به صحبت در اين زمينه دارد يا خير و همچنين مطمئن شويد كه او علاوه بر صحبت كردن تمايل به شنيدن نظرات شما نيز داشته باشد. رفتارهايي مانند تعقيب فرزندان، چك كردن كيف، تلفن همراه يا وسايل شخصي يكي از موضوعاتي است كه باعث از بين رفتن اعتماد در ميان اعضا شده و همين‌طور اطرافيان را به پيدا كردن راه‌حل‌هايي براي پنهان‌كاري تشويق مي‌كند. درنتيجه براي داشتن خانواده‌اي سالم به حريم خصوصي ساير اعضا احترام بگذاريد. براي كسب اطلاعات در زمينه تاثير ناشي از رفتار با همسر تان كليك كنيد.

7. تقسيم وظايف داشته باشيد

در يك خانواده سالم رشد و اعتلاي تمامي اعضا براي سايرين نيز اهميت دارد و درنتيجه كارها با تقسيم وظايف صورت مي‌گيرد. اگر به دنبال داشتن خانواده‌اي سالم هستيد بهتر است فرهنگ كمك كردن در انجام كارها را در ميان اعضاي خانواده ايجاد كنيد. درصورتي‌كه صرفاً يكي از اعضا مسئول رسيدگي به سايرين باشد اين موضوع باعث خستگي و ناراحتي وي شده و مشكلاتي را در ارتباط شما ايجاد خواهد كرد.

8. خانواده سالم | ممنوعيت رقابت عاطفي

جلب محبت و توجه اعضا به نفع خود و ايجاد يك ذهنيت منفي براي آن‌ها نسبت به ساير اعضاي خانواده يا اقوام و بستگان يكي از موضوعاتي است كه بايد از آن خودداري كنيد. اين كار باعث مي‌شود تا اعضا نسبت به هم احساس منفي پيدا كرده و طبيعتاً شما را از داشتن خانواده‌اي سالم دور خواهد كرد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه برقراري يك زندگي مشترك موفق كليك كنيد.

 

خانواده سالم و نقش مشاوران

اگرچه خانواده ممكن است با بحران‌هاي جدي و مشكلات بسياري مواجه شود اما بااين‌حال شما در هر زماني اين امكان را داريد كه شرايط را به حالتي بهتر تبديل كنيد و شانس داشتن خانواده‌اي سالم را براي خود و ساير اعضاي خانواده‌تان فراهم كنيد. يكي از راهكارهايي كه در اين زمينه مي‌تواند به شما كمك كند استفاده از مشاوره خانواده است. روانشناسان متخصص درزمينهٔ خانواده مي‌توانند به شما در حل بحران‌هايي نظير اعتياد، بيماري، جدايي يا هر موضوع ديگري كه خانواده را متشنج كرده كمك كنند. بروز بحران‌ها معمولاً باعث ايجاد آشفتگي‌هايي خواهد شد كه توانايي تفكر منطقي و رفتار صحيح را از فرد مي‌گيرد. علاوه بر اين شما ممكن است در پيدا كردن دلايلي كه باعث بروز شرايط كنوني شده نيز دچار مشكل شويد. روانشناسان خانواده به شما در عبور سلامت از بحران پيش‌آمده كمك خواهند كرد.

همچنين مشكلات روحي يا بلد نبودن برخي اصول رفتاري مي‌تواند مشكلاتي را براي اعضاي خانواده ايجاد كند و آن‌ها را از داشتن خانواده سالم دور نگه دارد. كمك گرفتن از مشاورين خانواده به شما در رسيدن به اين توانايي‌ها كمك خواهد كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

ويژگي‌هاي خانواده سالم چيست؟

در يك خانواده سالم تمامي اعضا از اينكه عضو اين خانواده هستند خوشحالند و ميان اعضا صميميت و محبت حكم‌فرماست. اعضاي خانواده سالم معمولاً منافع خانواده را به شخص ترجيح مي‌دهند و براي حل كردن مشكلات با يكديگر صحبت مي‌كنند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: خانواده سالم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/27  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 10
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب